Computer

I computerrummet har børnene mulighed for at samles omkring en fælles interesse i spil og medie brug. De har som udgangspunkt mulighed for at bruge computerne en gang om dagen, i 30 minutter. Dette er for at sikre, at alle børnene har en mulighed for at komme til, samtidig med at de samme børn ikke bliver hængene omkring computerne hele dagen. Der er dog undtagelser som f.eks. pige-computer-dag, drenge-computer-dag, dage hvor vi har turneringer, særlige introduktioner til nye spil, hvor vi går ind som voksne og giver mulighed for længere spilletid, som et led i det pædagogiske arbejde. Et led i det arbejde er bl.a. vores stilletid hver dag, mellem 15 og 15:30, hvor de børn som gerne vil have ro og fred i rummet kan få lov at spille.

Vi mener at computere er en vigtig del af de unges liv i dag, og derfor ønsker vi også at guide dem på rette vej, inden for denne nye verden som åbner sig for dem.

Vi ønsker at give børnene nogle redskaber til at kunne danne relationer og fællesskaber omkring spil og computer brug. Det at skabe venskaber på tværs af alder og køn, gennem medie og spil i klubben, er et mål for os.

Derfor forsøger vi også at have en voksen tilknyttet computerrummet hver dag, så det meget af tiden er voksenstyret aktivitet, med henblik på guide og styrkelse af de sociale regler, mens børnene stadigvæk har en stor indflydelse og medbestemmelse omkring; turneringer, hvilke spil, særlige arrangementer og tiltag, vi skal have i computerrummet.

I klubben har vi spil ud fra hvad interesse og ønsker børnene har, og i forhold til hvad vi ved bruges i andre klubber.

Alle spil på klubben er udvalgt af personalet, med henblik på samarbejde og at opbygge relationer på tværs af klasser (A,B,C osv.) og alder.

Vi holder os indenfor de vejledende råd og anbefalinger der er fra Medierådet og Ungdomsringen.

Forældre tilladelse til anvendelse af PC-Spil skal underskrives ved klub start. Dokumentet kan downloades her:

Forældre godkendelse

PC-Spil i klubben:

Call of Duty – Modern Warfare (First-Person Shooter)

Enemy Territory (First-Person Shooter)

Spil hvor man, i hold, skal arbejde sammen for at klare missioner i krig. First-person betegner at man styrer sin avatar fra hans synsfelt.

League of Legends (Multiplayer On-line Battle Arena)

Smite (Multiplayer On-line Battle Arena)

Spil hvor man, i hold, skal arbejde sammen for at erobre det andet holds base. Man styrer sin ”helt” oppefra /skråt bagfra.

Minecraft (Sandbox Exploration/Building Game)

Du styrer din avatar gennem en uendelig verden, uden andre mål end dem du selv finder på. Du kan bygge ting eller udforske verden og kæmpe mod monstre hvis du vil. Man kan på mange måder sammenligne det med LEGO.

Company of Heroes (Strategi)

Warcraft III / Frozen Throne (Strategi)

Strategi spil hvor man styrer flere enheder af soldater og prøver besejre den/de andre spillere. Kan også spilles som hold mod hold.

World of Warcraft (Masiv Multiplayer On-line Roleplaying Game)

En blanding af rollespil og kamp, hvor du styrer din avatar oppefra/skråt bagfra. Målet er at udføre missioner og gennem dem også udforske verden.

Heartstone (On-line Collective Card Game, 1 vs. 1)

Minder meget om Magic-kort. Man spiller en hero, der bruger krystaller/energi til at spille kort, der tilkalder monstre der kæmper for en, eller magi til at hjælpe den egen side eller angribe fjenden.

Udover disse spil er det muligt at komme på internettet.

Vi har en regel på klubben om at børnene ikke bruger facebook på klubbens computere, men udover det er det som udgangspunkt efter aftale med jer forældre, så tag en snak med jeres børn om hvad de må, f.eks. i forhold til y8, MovieStarPlanet mm.